Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Oni to tak nevidí. Myslí si, že odstraňují nedemokratickou vládu tyrana ;-D

2 0
možnosti
MV

Pane jo. Já měl za to, že doba Tvorby a RP už pominula. Ale jak z Vašeho prikladu vidím, člověk musí bejt pořád ve střehu.

4 1
možnosti
RP

Za tyto lidi odjakživa myslel někdo jiný. Za socíku to byli komunisté prostřednictvím právě Rudého Práva. Proto si nejspíš schovali jako památku na "staré dobré časy".

Dneska za ně myslí lidi, co se jim Babiš nehodí do krámu. Ať už je tady v ČR vítězstvími ve volbách odstavil od koryt anebo neříká to, co v Bruseli od záastupce podřízeného státu z druhého podřadnějšího okruhu EU potřebují slyšet.

Ale i když už jsou doby Rudého Práva dávno pryč, ti lidé ho stále mají zakotveno ve své podstatě. Proto když jim antibabišismus nedá potřebnou podtrobnější odpověď, vyjdou si do minulosti a vytáhnou zase Ruďasa, jako v době svého mládí. Či mládí jejich otců.

0 0
možnosti
ČP

Po volbách je třeba celé volební období držet hubu, že? Ať se děje co se děje. Je mi vás líto.

8 0
možnosti
JS

J20a87n 16S77v28a74t16e58k

14. 6. 2019 14:22

Myslím, že demonstranti nezpochybňují výsledek voleb. Vadí jim ona očividná "náhoda", kdy výměna ministra, v jehož gesci je i možný vliv na soudy, proběhne zrovna ve chvíli, kdy se dá očekávat, že by mohla být soudem posuzována jistá nepravost pana ministerského předsedy. A jistě jen další "náhodou" je ministryní spravedlnosti jmenována paní, která rovněž zcela jistě jen pouhou "náhodou" ještě coby poslankyně hlasovala proti vydání pana Andreje Babiše vyšetřování ve věci kauzy Čapího hnízda.

Přitom samotná kauza Čapí hnízdo se svým způsobem marginálie, daleko závažnější je zjištění, že výnosy z majetku, který Andrej Babiš převedl do svěřeneckého fondu, náleží právě Andreji Babišovi.

Dokonce ani toto by nevadilo, jenže valnou podstatu podnikání skupiny Agrofert tvoří umné využívání (nejen) evropských dotací. A o těchto dotacích (opět jen tak náhodou?) rozhoduje vláda v čele s premiérem. Tento evidentní konflikt zájmů (a to i tehdy, pokud by se Andrej Babiš příslušných jednání neúčastnil přímo) je dle mého názoru hlavním důvodem či jinak řečeno poslední kapkou ve džbánu, která motivuje spoustu lidí, že se účastní demonstrací proti Andreji Babišovi a proti jmenování paní Benešové ministryní spravedlnosti.

ANO 2001 mělo i jiné možnosti, jak sestavit vládu (nejen menšinovou s podporou KSČM) - jistě bez Andreje Babiše v jejím čele - ale zvolilo cestu, jakou zvolilo. Nikdo se nemůže divit, když lidé chtějí využít svého práva vyjádřit veřejně nesouhlas s nastalou situací.

Výsledek voleb je věc jedna, chování politiků v období mezi volbami věc jiná. Volby nemohou a nesmí jakýmkoli způsobem bránit lidem vyjádření jejich nesouhlasu s věcmi veřejnými (myšleno nikoli s bývalým hnutím VV). To je jedním ze základů demokracie. O další vládě stejně nakonec rozhodnou příští volby (ať již v řádné nebo předčasné).

Opakuji - nikdo nechce zpochybňovat výsledek voleb. Lidé ale nechtějí být omezováni ve svém právu vyjádřit nesouhlas s tím, co se děje. Je to jejich právo!

7 0
možnosti
RP

Ministerstvo zdravotnictví varuje:

Vymývání mozku antibabišismem prokazatelně snižuje dosažitelné IQ!

Při dlouhodobém požívání antibabišismu může dojít k totálnímu zblbnití!

;-D;-D;-D;-D

4 0
možnosti
KH

Devět z deseti psychiatrů doporučuje babišistům návštěvu své ordinace pro léčbu babišovského syndromu s tím, že léčba je sice obtížná, leč možná. Také doporučují návštěvu ordinace očního lékaře, aby si nechali vyšetřit zrak a netrpěli účelovou slepotou k falešnému vůdci.

6 1
možnosti
LM

Ano, presne takhle nejak si predstavuju rypickeho volice ANO

7 0
možnosti
SB

S27t18a91n 82B14i13l16y

14. 6. 2019 12:46

Pane Liško, ještě se k Vám asi nedoneslo, že demonstranti nemají nic proti vládě ANO, které vyhrálo volby. Můžeme diskutovat o způsobu, kterým je vyhrálo, kdy se jednalo o nejprimitivnější populismus a lhaní, přesně jako tomu bylo u obou prezidentských přímých voleb, kdy to samé dělal Zeman. Strašit a populisticky slibovat, to Babišovi a Zemanovi jde náramně. Ale zpět k tématu. Lidé demonstrují proto, že jsou nespokojení. Každému, kdo je jen trochu normální musí vadit, že máme premiéra, který bude brzy obžalovaný soudem, premiéra, který má StB minulost a premiéra, který má tak obrovský střet zájmů. Stejné je to se Zemanem. Neustále napíná ústavu a uzurpuje si pravomoci, které nemá. A jen díky ANO, komunistům, náckům a oranžovým komunistům si to může dovolit, protože ho ta lůza vždycky podrží. Tak nechte těch nesmyslů, ANO vládu nikdo nebere, nikdo nenapadá výsledek populistických voleb, nikdo nezpochybňuje Zemana, vždy nám jde jen o způsob výkonu funkce, o tu nebetyčnou ostudu, kterou nám Zeman a nyní i Babiš dělá. A nezachrání to sleva na dopravu a stovky či tisíce k důchodům. Neštěstí naší země je, že je zde tolit starých lidí, kteří budou vždy lépe ovladatelní a zblbnutelní ulhanýma zrůdama, jako je Zeman, Babiš, Okamura a spol .. A když se k tomu přidá nemalá část komunistů, kteří tady také stále, bohužel, jsou , tak to vypadá, jak to vypadá. Nechť sekta ANO vybere někoho jiného a Babiš ať si své osobní problémy řeší z Průhonic, nikoliv ze Strakovky. A ještě lépe z Borů.EU

11 1
možnosti
JO

R^ - Marně jsem, přemýšlel co tomu........... panu Liškovi na ten šílený blog odpovědět. Udělal jste to za mě. Děkuji. R^

2 0
možnosti
JB

K již zmíněným problémům tohohle článku bych ještě přidal, že argument "kde jste byli, když..." je klasickým argumentačním klamem. Buď mají dnešní protestující pravdu a nebo nemají, to se ale rozhodne jenom při pohledu na dnešní situaci. Ne na odlišnou z minulosti, byť by byla jakkoliv podobná

8 0
možnosti
JN

Když se mi něco nelíbí, s něčím vnitřně nesouhlasím, nesedím doma u televize, nenadávám, ale prostě se o své názory jdu podělit s dalšími, kteří mají stejný názor. A že se sejdeme ve větším množství a svoláme se přes sociální sítě je jen ukázka, že něco není v pořádku. Smiřte se s tím, stejně jako já se musím smířit s vaším příspěvkem.

5 0
možnosti
JD

J82i68ř57í 14D43a80n57i83š

14. 6. 2019 12:28

Je jedna věc, kterou opravdu nechápu. Tak jako mnohým jiným mi vadí, jak bylo po revoluci rozkradeno vše (i to, co bylo přišroubované). Ale proč voliči Babiše nevidí, že on byl jeden z těch, kteří se na tom rozkrádání podíleli. A nakradl si v té době solidně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik