Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demonstranti proti vládě ničí demokracii, směřují k anarchii, k vládě samozvaných elit!

Demonstranti proti vládě rozvracejí demokratický řád, směřují k anarchii, k vládě samozvaných „elit“. Kde byli, když vládla Topolánkova vláda a ta se stranou LIDEM?! Vlády, jejichž legitimita nevzešla ze svobodných voleb !!!

Milí demonstranti z Václaváku a zanedlouho z Letné !

Uvědomili jste si, že Vás někdo zneužívá ?! Někdo, kdo tahá z pozadí za nitky. Přemýšleli jste o tom, komu a čemu Vaše aktivita slouží?! Slouží především k destabilizaci této země, mé vlasti.

Jde o pokračování aktivit po první přímé volbě prezidenta, kdy absolutně zklamala značná část tzv. elity národa odmítáním prezidenta, který byl zvolen tím nejdemokratičtějším způsobem, tedy přímou volbou lidu.

Jsem demokrat a ctím zásady demokracie. Jde o slovo řeckého původu a znamená VLÁDA LIDU, ne vláda křiklounů, ne vláda úúmělcůů, bavičů a hudlařů.

Jiným pojmem je PRÁVNÍ STÁT, tj. vláda práva, kdy nikdo, ale opravdu nikdo není nad právem (jako tomu bylo v absolutistických monarchiích /Ludvík Král Slunce: „Stát jsem já“/ či diktaturách a la Stalin).

U nás vláda vzešla z výsledku svobodných voleb. Hnutí ANO v čele s p. Babišem získalo více než TROJNÁSOBEK mandátů (78), než druhá strana v pořadí (ODS = 25). Vláda získala důvěru více než 101 poslanců. Takže má PRÁVO, ale i POVINNOST VLÁDNOUT. Dle našich zákonů je právem předsedy vlády (ve spolupráci s prezidentem) vyměnit některého ministra. Dle našich zákonů NENÍ právem křiklounů na náměstí určovat, kdo může a kdo nemůže být ve vládě. Je zcela proti zásadám právního státu vaše odmítání ministryně Benešové ještě dříve, než byla jmenována do funkce a než se mohla ve funkci nějak projevit – říká se tomu 100 dní hájení. Zároveň jste vyslovili požadavek, aby nedošlo k žádné změně na nejvyšším státním zastupitelství, nejen aby zůstal ve funkci nejvyšší st. zástupce. Tady začínám tušit, odkud vítr vane, kdo Vás zblbnul, abyste takto demonstrovali: Někdo, kdo dosud má „svého“ člověka na nejvyšším státním zastupitelství. Tj. někoho, kdo tam nad ním přímo drží ochrannou ruku či mu aspoň vynáší důvěrné informace ze státního zastupitelství.  On nemůže dát požadavek na demonstraci: „Odmítáme výměnu pana/paní XY“, musel vymyslet požadavek „odmítáme  jakoukoliv změnu na st. zastupitelství“.

Demonstrace proti vládě jsou zcela legitimním prostředkem v diktaturách. A tam, kde sice vláda vzešla ze svobodných voleb, ale něco PŘÍŠERNÉHO, čeho se dopustili členové vlády či vládnoucí strany ještě před volbami, vyšlo najevo až po volbách. Nebo se stane něco PŘÍŠERNÉHO. Příklad: politická vražda novináře a jeho snoubenky na Slovensku, kdy poté vyšlo najevo propojení některých politiků s organizovaným zločinem…

U nás lidé věděli ještě před volbami, že je proti p. Babišovi vedeno stíhání v kauze Čapí hnízdo, a přesto ho volili. Nic nového v této kauze od té doby nevyšlo najevo či se neudálo (nebyl pravomocně odsouzen). Paní Benešová, nyní ministryně, neudělala vůbec nic, ale opravdu nic, za co byste proti ní mohli demonstrovat – Váš požadavek je tak absurdní: „ale mohla by něco udělat“  (jako Fero ve známém vtipu, kdy má platit pokutu 1.000 Kč za destilační přístroj, ač na něm nevypálil žádnou ilegální slivovici. On na to: pán policajt, tu máte 2.000 Kč. - Za čo Fero? – Za to znásilněnie.- Cože, ty jsi někoho znásilnil ? – Nie, ale mám na to prístroj).

Kde jste byli, vy „milionáři chvilek“, když nám vládly pololegitimní vlády, které nevzešly ze svobodných voleb, a přijaly zákony, které chudým braly a bohatým když ne dávaly, tak aspoň nebraly tolik, jako chudým ?!?

Mám na mysli Topolánkovu vládu, která byla podpořena a podporována dvěma Jidáši, kteří zradili své voliče.       Jména většiny kandidátů na kandidátkách voličům nic neříkají. Pokud některé jméno znají, tak ho křížkují, ale v rámci strany, kterou chtějí volit. V tomto případě lidé volili ČSSD a její program. Dva Jidáši zradili a přešli k podpoře programu ODS. Bohužel to bylo dle litery zákona, ale proti DUCHU ÚSTAVY A ZÁKONŮ.

A vy jste mlčeli.

Ještě horší případ nastal o pár let později: Veverky vystoupily z vlády, vláda tedy měla padnout (ztratila většinu). Někteří z ní tak moc chtěli zůstat u koryta, že založili novou stranu, kterou ještě coby výsměch demokracii nazvali „LIDEM“. Přitom tato strana neměla s „lidem“ nic společného. Od té doby říkám vtip: Jak obejít 5 % klauzuli a dostat se do parlamentu? – Neexistovat v den voleb a vzniknout až po nich !

Někdy je některý poslanec vyloučen ze strany, za kterou byl zvolen, nebo z ní odejde, neb nesouhlasí s její konkrétní politikou…to je folklór. Takoví poslanci jsou poté v opozici, což je mnohdy ku prospěchu demokracie („štika v rybníce“). Ovšem neuznávám, aby takoví, kteří zradí  stranu, za kterou byli zvoleni (Věci veřejné), tedy SVÉ VOLIČE, byli poté ve vládě za jinou stranu, která dokonce neprošla volebním sítem (LIDEM). (Zpátečnická vláda vč. členů strany LIDEM poté přijala řadu zákonů proti obyčejným LIDEM).

A vy jste mlčeli.

Protestovali jste proti odvolání ředitele Národní galerie. Je obviněn z toho, že sám sobě schválil honorář 1 milion dvěstětisícíc Kč za práci velice podobnou té, za kterou pobíral slušný plat ředitele NG. No, ještě nebyl souzen a možná nebude odsouzen... Takže je v podobném postavení, jako p. Babiš v kauze Čapí hnízdo. Mimochodem: nikdo, ale opravdu nikdo si nedovolil obvinit p. Babiše, že by jedinou korunu použil jinak, než na co byla dotace určena. Zatímco jiní si z Eurodotací postavili soukromé vily, koupili jachty a naplnili konta v daňových rájích (viz ROP Severozápad).

Vy z „milionu chvilek“ však požadujete, aby předseda vlády Babiš odešel, ač je ve funkci dle platných zákonů ČR a protestujete proti odvolání ředitele NG, který byl odvolán dle zákonů ČR.

Jste anarchisté, rozvracíte tento stát !!

(Po odvolání ředitele NG a podání trestních oznámení ministrem kultury na něho /a dva ředitele Domu umění Olomouc/ se zvedla vlna odporu proti tomuto zákonnému kroku, především ze strany jeho kamarádů…proč asi: Nejspíš proto, že mnoho z nich si v minulosti také přihrálo-nechalo přihrát různé přemrštěné honoráře, že… a jednoho ze svých soukmenovců budou hájit bez ohledu na fakta, že…).

Nejhorší vůbec je, že Vaše aktivity jsou nebezpečným precedentem.

Většina národa, která volila strany, které nyní tvoří vládní koalici, nemá důvod demonstrovat. Odevzdali svůj hlas ve volbách a nyní chtějí v klidu pracovat, vychovávat děti, radovat se.

 Vy máte možnost v příštích volbách zvolit jiné zástupce. Ovšem poté mohou vyjít do ulic ti, kteří nyní sedí doma a demonstrovat a demonstrovat, neboť budou mít na paměti nynější precedens.

Autor: Petr Liška | čtvrtek 13.6.2019 19:27 | karma článku: 45,90 | přečteno: 4669x
  • Další články autora

Petr Liška

Jak šetřit na kalendářích

Kdo nechce utrácet za drahé nástěnné kalendáře, může použít starý, uschovaný z dob, kdy "bylo lépe" a koupil si či dostal hezký reklamní. Níže je návod, jak pouhým náhledem na "rok" najít kalendář se stejným kalendáriem.

16.1.2024 v 21:17 | Karma: 14,70 | Přečteno: 429x | Diskuse| Hobby

Petr Liška

NE korespondenční volbě ani volba v zahraničí

NE korespondenční volbě, ale zrušte i volbu na zastupitelských úřadech v zahraničí! Krajan nenese následky své volby. Jinými slovy: důsledky jeho rozhodnutí se ho netýkají.

7.1.2024 v 17:06 | Karma: 45,50 | Přečteno: 5378x | Diskuse| Politika

Petr Liška

Souvislost kanálu D-O-L s jinými kanály v Evropě

Všechno souvisí se vším: - 2.2. bylo kulaté 80. výročí konce bitvy u Stalingradu = nejvýznamnější bitva 2.sv.v.= obrat v celé válce - 8.2. naše vláda rozhodla o zrušení územní rezervy pro kanál Dunaj-Odra-Labe

20.2.2023 v 16:18 | Karma: 13,82 | Přečteno: 570x | Diskuse| Ekonomika

Petr Liška

Ukrajinci dobyli Univerzitu Karlovu, naštěstí bez obětí na životech, jen na duši

Cizí státní vlajka se samostatně nevyvěšuje s jedinou výjimkou: NA DOBYTÉM ÚZEMÍ. Česko je plné ukrajinských vlajek, což nevadí v soukromém okně, ale vadí to na instituci, která je uvedena v zákonu o Státních symbolech.

1.6.2022 v 21:53 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1275x | Diskuse| Politika

Petr Liška

Přemyšl - nyní nejzajímavější místo mimo Ukrajinu

Přemyšl =nejvýznamnější město mimo Ukrajinu v souvislosti s děním tam: jen7km od st.hr. Tam jeli 3 předsedové vlád vč.českého po příletu na letiště Řešov. Odtud jely zvl.vlaky ČD s uprchlíky. Město a okolí má několik zvláštností.

27.4.2022 v 13:36 | Karma: 7,37 | Přečteno: 191x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik