Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nebyla bych tak tvrdá jako Vy, ale rozhodně souhlasím s tím, že když chce občan ČR, aniž by tu žil, volit - tak ať tomu něco obětuje. Jakože čas a cestu na ambasádu. Takže i za mne: ŽÁDNÁ KORESPONDENČNÍ VOLBA.

0 0
možnosti
Foto

O volbách jsem napsal několik úvah. V podstatě si myslím totéž, co vy. https://jindrichkubanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=657437

2 1
možnosti
NJ
PD

To je satira, že jo?

3 0
možnosti

Co třeba studenti studující na Novém Zélandu nebo v Texasu? Co třeba krajan žijící v zahraničí, který se hodlá natrvalo vrátit do ČR? .. Jinak s touto logikou byste musel přiznat volební právo všem cizincům, kteří trvale žijí, pracují a platí daně v ČR.

4 0
možnosti
JK

Ano, na tom něco je, aby volil ten, kdo tu platí daně. Proč by měl rozhodovat někdo, kdo žije 50 let v cizině ? A naopak proč ne ten, který tu žije léta a odvedl na daních balík ?

0 1
možnosti
JD

Co kdyz ziju v zahranici, ale majetek/investice mam v CR a platim tam dane? Pak se mne vyvoj v CR tyka a mel bych mit moznost jej ovlivnit. Stejne tak napriklad rodice/sourozenci zijou v CR a ja jim chci nejakym zpusobem pomoci v zivote svou volbou. To, ze se me neco tyka/netyka nemusi mit vubec nic spolecneho s fyzickou pritomnosti.

Kazdy obcan CR ma pravo volit. Pokud mame technicke prostredky jak toto zajistit, tak bychom to meli umoznit.

Volby, parlament, zakony, pravo, republika, obcanstvi, to vse jsou jen abstraktni pojmy, pohadky vymyslene lidmi, samy o sobe nic neznamenaji a muzou se vykladat tisici ruznymi zpusoby. My (Cesi) jsme si ale zvolili nejakou definici, tak bychom se ji asi meli drzet.

1 0
možnosti
Foto

Vy nebudete nejostřejší tužka v penálu...

Podle vaší logiky škodí méně zemi vyžírka vytrvale volící toho, kdo mu něco slíbí a dá (přitom sama neodvádí téměř nic, bere dávky a jediné co z něj stát má je spotřební daň z alkoholu a cigaret) než člověk, který byl natolik úspěšný, že se uchytil v zahraničí (jeho děti potom rozhodně nebudou v pozici, že by chtěli ČR škodit, spíše jim bude volební výsledek ukradený a volit nebudou)...

Korespondenční volba, nebo lépe tokenizovaná elektronická volba je naopak cestou jak přivést k volbám lidi, kteří jsou líní dorazit do volebních místností osobně...

Osobně bych otvíral spíše otázku váhy hlasu člověka závislého na dávkách vs. váhu hlasu člověka, který mi na dávky vydělává. Stejně tak váhu hlasu člověka ve vězení apod...

3 2
možnosti
NJ

Volič/ka s českým občanstvím, pobírající dávky v zahraničí, je ok?

0 0
možnosti
NJ

Pět stran se oprávněně bojí, že politicky neporazí jednoho. A vo tom je!

1 5
možnosti
JK

Jenomže ono je to naopak. Pochybuji, že by ten jeden, kterého myslíte, dostal významné procento korespondenčních hlasů.

1 0
možnosti
VM

no, sám v zahraničí žiju a nevolím, ale, nezlobte se na mě ale nedá se to jinak říct, větší snůšku absurdních hloupostí než je tento článek už jsem tedy dlouho nečetl.

jen tak namátkou bych se pana autora zeptal:

- volit jen ten kdo platí daně v ČR - a co tedy podle Vaší logiky s těmi co žijí v ČR a přitom daně neplatí (a že jich není málo), ti také volit nebudou?

- volit jen někteří v zahraničí - a co brání komukoliv z těch Vámi jmenovaných, třeba tomu studentovi na Erasmu, aby zítra v tom zahraničí zůstal? to pak bude jeho hlas anulován nebo co?

- proč by měli ti v zahraničí volit tak aby ČR úmyslně uškodili, co je to za nesmyslnou úvahu? a ti co žijí v ČR ti podle Vaší logiky "špatně" volit nemohou?

- proč je problém korespondenční volba, jsme v roce 2024 ne v roce 1970 a technicky není žádný problém zajistit aby nedošlo ke zneužití, falšování apod. Vaše argumenty v tomto smyslu jsou naprosto nesmyslné

...a tak bych mohl pokračovat dál a dál (autor například zapomněl na "drobnost" že právo volit zaručuje českému občanovi Ústava ČR), ale dost, bylo by to moc dlouhé

fakt perla tenhle článek...

8 0
možnosti
PS

Díky za Váš názor, jen prokazujete, že s námi zde nežijete, netvoříte naše hodnoty. Takže proč by měl být naším voličem někdo, kdo má nulový vliv na chod a prosperitu našeho hospodářství? Přirovnám to na nižší úrovni systému: Pan XY sice bydlí v Jablunkově, ale volil v Kroměříži kandidáta do zastupitelstva onoho města. Protože to je jeho strýc z mamčiny strany. Chápete již?

0 1
možnosti
Foto

J14a63n 32S73v71a96t54e69k

8. 1. 2024 19:46

Co je víc demokratické - umožnit každému občanu ČR volit (s rizikem jistého ovlivnění voleb u několika jednotlivců - nevěřím totiž, že právě ti voliči v zahraničí by se dali ovlivnit tak, aby volili proti svým zájmům) nebo zachovat 100% čistotu voleb (a omezit občany v právu volit)?

Všechny snahy prezentovat korespondenční volbu (či dokonce volbu přes internet či přes mobil) jako volbu falešnou (s možným ovlivněním či netransparentností apod.) jsou jen zástupnou záminkou SPD a ANO, protože tato politická uskupení umí počítat a z posledních voleb vyplývá, že (relativně úspěšní) lidé v zahraničí Okamuru a Babiše prostě dvakrát nemusí...

Babiš byl zastáncem korespondenční volby jen do té doby, než zjistil, že za hranicemi mu pšenka nepokvete. O (Ludolfovu číslu)Tomiovi raději ani nemluvě...

8 0
možnosti
LH

Snůška spekulací a polopravd. Druhá generace Čechů na druhé straně světa bude mít těžko zájem nebo možnost českého občanství. Moje děti by musely dělat jazykovou zkoušku, takže přestože žily roky v ČR a často a rádi tam jezdí a platí tam daň z pronájmu, tak české občanství nemají. A ten příklad s tím kamarádem živnostníkem ukazuje, že autor článku studoval v socialismu, mj. politickou ekonomii a marxismus-leninismus. To zabíjí mozkové buňky.

4 0
možnosti
PS

Nechť si někdo rád někam jezdí, ale pokud v předmětném státě nepracuje, neodvádí daně ze svého výdělku, nepodílí se na prosperitě státu, proč vy měl volit vedení takového státu? To je tak absurdní, jako kdyby obyvatel města Jeseník odjel volit do Rožnova pod Radhoštěm jejich zastupitele proto, že tam kandiduje jeho teta. Občané ČR též svojí volbou/nevolbou nekecají Austrálii, kdo má být ve vedení jejich státu, že?

0 2
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik