Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Žádám potrestání odpovědných autorů a dramaturgů tohoto pořadu"8-o;-D

2 0
možnosti
Foto

Pořad jsem včera poslouchal a myslím, že jste se nechal unést.

Šlo tam o to ukázat, jak fungovala komunistická justice a režim vůbec. Odsouzení tam nejsou nijak velebeni, to, že se jednalo o vraždu tam nikdo nezpochybňuje. Bylo tam ovšem velice dobře popsáno, v jaké atmosféře k tomu případu došlo a hlavně jak rychle a v naprostém rozporu s tehdejším právem došlo k odsouzení. A rovněž, jak tento případ komunisté využili k šíření strachu a masírování lidí. Rovněž tam byla rozebrána problematická osobnost "agenta" Malého.

Bylo to podáno bez zkreslování, samá fakta.

Uznávám, že jména obětí by tam asi být měla/mohla. Nicméně "překrucování historie" - to jste se dle mého trochu spletl.

5 0
možnosti
Foto

Ad poslední věta. Už to je překrucování. Pravda je celek.

2 2
možnosti
Foto

Chcete li jména obětí, jsou zde : Tomáš Kuchtík, předseda MNV a MO KSČ, Josef Roupec, místopředseda MNV, člen KSČ a Bohumír Netolička, pokladník MNV, člen KSČ byli zastřeleni, jeden František Bláha, předseda místního akčního výboru Národní fronty, KSČ byl postřelen, osobně si ale myslím, že jste jediný koho to zajímá. A ten pořad ani nebyl o nich ale o zločinech rudých gangsterů. Z pořadu, za jehož propagaci vám děkuji, jasně vyplynulo, jak se události odehrály, včetně toho, že skutečný pachatel, tedy Malý zemřel. Jméno Horejk jsem nikdy neslyšel. A nejednalo se o údajnou spolupráci s C.I.A ale C.I.C.

7 1
možnosti
Foto

Nemůžu vám to dělat všechno tak jednoduché: Nestor Holejko

1 2
možnosti

Docela by mě jinak zajímalo, zda jste stejně ochoten obhájit i heydrichiádu. Přece za přechovávání teroristy či kontakt s ním by v té době každý režim reagoval obdobně.

10 1
možnosti

Problém je, že ti funkcionáři KSČ byli něco jako funkcionáři NSDAP. To za prvé. A za druhé to byla připravená akce StB, která dokonce použila agenta-provokatéra. Potom režim zlikvidoval i naprosto nevinné lidi. Že vy koukáte na Majora Zemana? Zase to opakují...

9 1
možnosti
Foto

Hlavně nebohý učitel Kuchtík, jak se nad ním rozplývalo tehdejší RP.

Bylo to něco horšího než zločin, byla to chyba. Dát režimu do péra takovou propagandistickou zbraň.

A také ten obrázek vesnického boháče, co nevím jak se jmenoval. Samá strojní dojička to byla. Ten, co kul pikle s tím Malým alias Holejkem.

1 2
možnosti
Foto

Dobrý den, a čeho se chcete dopracovat? Pravdu v tom, jestli se jednalo o provokaci STB, nebo ne už se nejspíš nikdy nedobereme. Že byl tento případ využit k vypořádání se sedláky a církví, o tom snad také není pochyb. Zločinný režim v těch letech život na vsích vyvrátil z kořenů.

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721286

10 0
možnosti
Foto

Měli bychom alespoň se dozvědět, zda agent Malý byl totožný s agentem Horejkem, kterého opečovávali v USA jako oko v hlavě.

1 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS