Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D;-D;-D demokracie není o tom, že jednou za 4 roky někoho zvolíte a pak držíte krok a ústa.

0 0
možnosti

S86t42a53n 74B87i94l58y

15. 6. 2019 12:19

A ještě dovětek ... Soros. Pan Soros je ctihodný muž, který vydělal spoustu peněz a podobně jako mnozí jiní, část svého majetku věnuje na dobročinné účely. Někdo financuje záchranu zvířat, oceánů nebo třeba tropického pralesa, pan Soros investuje spoustu peněz do vzdělávání, rozvoje demokracií povědomí o tom, co znamená svobodná občanská společnost, co znamená kritické myšlení. A to, že je trnem v oku Orbánům, Ficům, Klausům, nyní se hodí Babišovi, Offčáčkovi a podobným totalitně - rudým zjevům, je důkaz, že to dělá dobře. Ona se totiž vzdělaná, sebevědomá a kriticky myslící společnost dost blbě, nebo o dost hůře, zblbne a ovládá. Tam, kde se podobných věcí nedostává, dostavuje se to, co představuje dneska Babiš nebo Zeman: vláda zoufalé populistické a papalášské lůzy, skoro se chce říct, vláda proletariátu;-€. Překrucování dějin, falešný nacionalismus, nenávist ke všemu zvenku, šíření pocitu ohrožení, aby masa dobře poslouchala ... To je dneska obraz ČR. Díky nerespektování Ústavy, díky lhaní a populismu Zemana a Babiše, kteří určují ráz všedního dne, socani jsou k smíchu a k pláči zároveň a šeredně za to zaplatí. Co je špatného na tom, když filantrop založí a financuje univerzitu? Byla to velká pomoc pro komunisty zdecimované občanské společnosti a je jen velká škoda, že taková škola není třeba v Praze.

2 1
možnosti

Pane Liško, udělal byste dobře, kdybyste se zaposlouchal do toho, co demonstranti chtějí, než tady začnete plodit úvahy o tom co všechno chtějí rozvrátit a kde mají zaháknuty ty Sorosovi nitky. Nechtějí zvrátit výsledky voleb, byť jsou jim jakkoli nemilé. Prosím poslechněte si to. Když si sundáte z uší Babišova hluchátka, možná to uslyšíte.

7 1
možnosti
Foto

Jaromír Obzina, ministr vnitra:

„Sestavily ji nejlepší mozky opozice, je proto napsána tak rafinovaně, že kdybychom ji dovolili zveřejnit, 90 procent našich lidí by nepochopilo, v čem je její nebezpečí.“ Tímto způsobem vysvětloval komunistický ministr vnitra Jaromír Obzina, proč si státní moc nikdy netroufla zveřejnit Prohlášení Charty 77.

0 0
možnosti
Foto

Rudé právo: 7. ledna 1977

"Kam chtějí dojít ti, kteří z protistranické zášti anebo z neukojené ctižádosti přisluhují buržoazní propagandě, (...) která je vydává za představitele jakési 'socialistické opozice'. (...) Ať již jsou důvody jejich činnosti jakékoli, vědí, komu tím slouží. Socialismu rozhodně ne."

0 0
možnosti
Foto

„Socialismus se nezalekl ani atomového vydírání a před škrabálky reakčních pamfletů má tím spíše pro strach uděláno.“ (Rudé právo, 12. ledna 1977)

1 0
možnosti
Foto

Rudé právo má v tom jasno: „Je to v polickém smyslu pestrá směsice lidských a politických ztroskotanců.... jakési svérázné politické panoptikum, jehož herci již přestali být domácím divákům známí a zajímaví.“

0 0
možnosti
Foto

Českoslovenští komunisté se věru nebáli ničeho

„Socialismus se nezalekl ani atomového vydírání a před škrabálky reakčních pamfletů má tím spíše pro strach uděláno.“ (Rudé právo, 12. ledna 1977)

0 0
možnosti

O13t65a 25K34i31n57c

15. 6. 2019 0:21

Přesně tak psalo Rudé právo před rokem 1989. Nebyl jste tam náhodou redaktorem?

1 0
možnosti

Myslím, že až napíšete příště nějaký úderný text, měl byste si ho lépe promyslet. Anarchie není vláda samozvaných elit. Anarchie vládu odmítá. Tohle jste netušil?

2 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik