Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestli chcete vedet vic o "tolerantni" Kube, zkuste GOOGLE a napiste si o "Uprising in Escambray". Dozvite se, ze kratce po Castrove prevratu proti nemu povstali i nekteri z jeho revolucnich druhu, ze toto povstani, co intenzity boju a delky trvani bylo mnohem rozsahlejsi nez Castrovo. Castro, aby mohl pocstani porazit musel postavit armadu poctem 250 000 muzu (nejvetsi v dejinach latonske Ameriky) a dostalo se mu pomoci asi 5000 instruktoru ze SSSR a jeho souputniku. Cvrtmilionova armada si sest let nevedela rady se ctyrmi tisici povstalcu.Tehdy se svou krutosti vyznamenal Che Guevara ktery po bitvach dorazel ty ranene, kteri nemohli vstat Povstalci casto bojovali do posledniho protoze komuniste zajatce nebrali. Malo o tom znamo jest.

0 1
možnosti

P23e73t45r 13L69i28š44k93a

19. 11. 2018 23:31

Wikipedia "Uprising in Escambray" uvádí 250.000 vládních vojáků, stejné heslo ve španělštině uvádí jen 70.000 vládních vojáků.

V obou případech je autor (jako všude na Wiki) anonymní. Je zřejmé, že autor anglické verze je proti Castrovu režimu, u španělské verze nevím. Obecně nelze důvěřovat politickým a historicko-politickým heslům na anonymní Wikipedii. Když se dívám např. na heslo Nachičevan, tak poznám, zda poslední, kdo text měnil, byl Armén nebo Azerbajdžánec...

Vy jste nepochopil, že já jsem vůbec nechtěl rozebírat kubánskou historii. Chtěl jsem ukázat rozdíl v toleranci na pietním místě. Rozhodně Miloš Zeman byl aktivním účastníkem Sametové revoluce '89 (na rozdíl od čechoholanďana, který si přivlastnil právo rozhodovat, kdo smí klást věnce a kdo ne). Proto Zeman má právo položit věnec (bez ohledu na to, co činí dnes) a nikdo nemá právo ostentativně házet do koše.

1 0
možnosti

:-)......Pane autore, gratuluji! Mlčenlivá většina většina výší karmy dokazuje, oproti Vašim oponentům, že máte pravdu ! R^R^R^

3 1
možnosti

K absurdní situaci už jen chybí, aby přišel položit květiny, Zdeněk Ondráček.

11 0
možnosti
Foto

Hezká historka. A sdělila Vám průvodkyně, co poté prováděl pan Castro a Che Guevara přes den svým odpůrcům ( napovím - v noci se špatně popravuje).

Jinak ovšem srovnání "tolerantní Kuby" s včerejškem (i když nesouhlasím s odstraněním věnců) je více než oslím můstkem.

15 1
možnosti
Foto

Také já vlastně s odstraněním věnců nesouhlasím. Došlo tu k chybě, do koše měli přijít ti tři, co je tam položili.:-)

10 1
možnosti

Popisujete dve naprosto odlisne situace. Navic by mne zajimalo, jak jste si 100% jisty, ze to nikdy vojaci neudelali? Kdo Vam to sdelil?

Nechapete evidentne, ze ti dva, nebo kolik lidi to udelalo, nejsou cela Praha, co?

A mimochodem, kdyz vyhodili kytku i Zemanovi - to si nevzpominate, jak Zeman spolu s nacky zabrali Albertov a jejich pochopove tam odmitali studenty pustit?

16 4
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik